Huisregels

Huisregels  in PDF

Huisregels in De Wonne Almelo

1. ‘s Morgens kun je tot 9.00 uur ontbijten. De gezamenlijke lunch is om 12.30 uur en de warme maaltijd om 18.00 uur. Vóór 15.00 uur geef je door als je niet bij de warme maaltijd kunt zijn of iets later komt. Dit vermeld je op de eetlijst.

2. Om 10.30 uur, 15.30 uur en 19.30 uur is er koffie en thee in de huiskamer.

3. We hebben geen personeel. Dagelijks doet iedere huisgenoot een huishoudelijke taak en geeft dat aan op de werklijst.

4. Het verleden is van jezelf. Je mag erover praten, maar alleen als je dat zelf wilt (!), met elkaar, of -vertrouwelijk- bijv. met je contactpersoon of je externe begeleider.

5. Elkaar respecteren en waarderen is belangrijk. Praten over iemand die er niet bij is, kweekt geen goede sfeer. Als je iets tegen iemand hebt, zeg het hem/haar dan persoonlijk. Kom je er samen niet uit, dan kun je de hulp van een kerngroepslid inroepen om er samen over te praten.

6. Het huis is gehorig. Zet de geluidsapparatuur in de huiskamer, keuken of op je kamer niet hard. Als je een radio, TV of andere geluidsapparatuur na 23.00 uur gebruikt, moet je ‘een oortje’ of hoofdtelefoon gebruiken.

7. De eerste en tweede verdieping zijn exclusief voor huisgenoten. We ontvangen daarom geen bezoek ‘van buiten’ op onze eigen kamers. Beneden is voldoende ruimte om anderen te ontmoeten.

8. Vanaf 23.00 uur is het stil in huis. Door de week is ieder die in huis is, uiterlijk om 23.30 uur op zijn eigen kamer. Op vrijdag en zaterdag is dat om 24.00 uur. In overleg met een kerngroepslid kan daarvan afgeweken worden.

9. Zelf-gekochte alcoholische dranken zijn in huis niet toegestaan. ‘s Avonds na 21.00 uur is er gratis frisdrank en er kan à € 0,50 een pilsje of glas wijn worden gekocht. Door de week maximaal twee alcoholische drankjes per persoon. Op vrijdag- en zaterdagavond maximaal drie. Gebruik van drugs is niet toegestaan.

10 Roken is in huis verboden.