Bezinningsweek in De Wonne Almelo

Geplaatst op


BEZINNINGSWEEK IN WOONGEMEENSCHAP DE WONNE ALMELO

 Onze woongemeenschap is gehuisvest in een voormalig franciscanessenklooster, dichtbij het centrum van Almelo. Hier wonen we met enkele vaste bewoners en samen bieden we gastvrijheid aan maximaal acht tijdelijke bewoners. Deze tijdelijke bewoners kwamen bij ons wonen omdat ze dakloos waren of dreigden te worden. De Wonne Almelo biedt hen de mogelijkheid hun leven weer op de rails te krijgen. Onze belangrijkste drijfveer om er voor anderen te willen zijn, is ons christelijk geloof. In het bijzonder voelen we ons verbonden met Franciscus en Clara van Assisi en mensen die zich in déze tijd inzetten voor vrede en gerechtigheid.

Naast de opvang van tijdelijke bewoners zijn we ‘open huis’ zijn voor wie met ons wil meeleven. Daarom organiseren we nu een bezinningsweek van maandag 17 t/m vrijdag 21 april a.s. In deze dagen kun je ervaren hoe samenleven met mensen die hun eigen plekje kwijt waren jezelf verrijkt.

Tijdens deze bezinningsdagen leef je mee in het ritme van onze woongemeenschap. In de ochtenduren hebben we ons eigen programma en verkennen we de thema’s gastvrijheid, eenvoud, betrokkenheid en duurzaamheid. Zowel ’s morgens als ’s avonds ben je welkom bij de korte meditatieve viering in onze kapel.

Je hebt een eenvoudige kamer en deelt de douche en toilet met de huisgenoten. Opgave is mogelijk tot 12 april a.s.

PRAKTISCHE GEGEVENS:

Plaats: De Wonne Almelo, Arendsboerweg 1, 7601 BA  Almelo
Data: van maandag 17 april 13.30 uur tot vrijdag 21 april 13.30 uur
Kosten: € 100,- . Voor minima: € 75,00 (all-in)
Informatie en opgave: 0546-456436 / info@dewonnealmelo.nl
Informatie over onze woongemeenschap: www.dewonnealmelo.nl