De Wonne pleisterplaats voor fietsers en wandelaars

Geplaatst op


Fietsers en wandelaars welkom in Woongemeenschap De Wonne in Almelo

Woongemeenschap De Wonne Almelo is op Franciscaanse leest geschoeid en biedt al bijna 28 jaar gastvrijheid aan mensen die tijdelijk onderdak zoeken. Onze groep (kerngroep en tijdelijke bewoners) bestaat doorgaans uit 12 personen. Samen zorgen we dat het werk gedaan wordt en het leven in huis zo plezierig mogelijk is. De leefstijl van de kerngroep is te kenschetsen door woorden als: ‘gastvrij en betrokken, eenvoudig en duurzaam, gevoed door geloof, hoop en liefde’.

Nu de coronamaatregelen zijn afgeschaft en het weer warmer wordt, willen we ook de deuren van onze woongemeenschap verder open zetten.  We willen aan maximaal twee fietsers of wandelaars  per nacht, de mogelijkheid bieden om bij ons te overnachten, incl. een gezamenlijke warme maaltijd, ontbijt en vrijheid om ‘s morgens een lunchpakket te maken. Ook staat het fietsers en wandelaars vrij om gebruik te maken van onze huiskamer (incl. thee en koffie, tot 23.00 uur) of aanwezig te zijn bij het avond- of ochtendgebed in de kapel van de woongemeenschap. Zo maak je – als je wilt – optimaal kennis met een boeiende gemeenschap.

We bieden een eenvoudige kamer met een opgemaakt bed (incl. handdoeken). De kosten zijn mede afhankelijk van je inkomen. Mensen met een bijstandsuitkering of alleen AOW betalen all-in € 17,50 per nacht, wie een inkomen tot € 1.500 heeft, betaalt € 22,50 en wie een hoger inkomen heeft, inkomens betalen minimaal € 27,50 per nacht, meer mag natuurlijk ook.

Informatie en reservering: www.dewonnealmelo.nl, info@dewonnealmelo.nl, 0546-456436.