Paasgroet

Geplaatst op


Nog een paar dagen en dan is het Pasen!

Met Pasen vieren wij als christenen de overwinning van Jezus op de dood, traditioneel wordt gesproken over ‘de opstanding van Jezus Christus’. Na de trieste gebeurtenissen van Goede Vrijdag waarbij Jezus gedood en begraven wordt, wordt de steen van het graf weer weggerold en herleeft Jezus. Hierdoor gaat er een nieuwe toekomst open, ontstaat er nieuw perspectief.

Voor anderen is het wellicht meer het feest van de eieren, de paashaas en gezellig samen zijn. Ergens las ik: De paashaas is een fictieve haas die rond Pasen actief is. De paashaas komt volgens negentiende eeuwse aannames voort uit een Germaanse traditie voor het vieren van de lente en het nieuwe leven. ..Een paasei is een versierd ei of chocolade -ei, dat op sommige plaatsen met Pasen wordt verstopt. Het verstoppen stamt uit de Germaanse traditie om eieren, als symbool van vruchtbaarheid, in akkers te begraven zodat deze akkers op hun beurt vruchtbaar zouden worden. Dus ook een soort ‘nieuw begin’.

Voor ieder van ons geldt… Dat er weer licht gloort aan de horizon kunnen we ook in deze tijd goed gebruiken. Zich op een nieuwe toekomst waarin we weer op een normale manier met elkaar kunnen omgaan, daar zien we allemaal naar uit.

Vanuit De Wonne wensen we iedereen, hoe dan ook, goede en ‘vrolijke’ Paasdagen, met zicht op ‘een nieuwe toekomst’!

Met hartelijke groet,
namens de kerngroep,
Heileen