Ons jaarlijks zomeruitje!

Geplaatst op


Op 30 juli was het zover! Alle huisgenoten, vrijwilligers en kerngroepsleden waren uitgenodigd om met het zomeruitje mee te gaan. Vorig jaar ging de tocht naar het Zuiderzeemuseum in Enkhuizen, maar deze keer zouden we dichter bij huis blijven.

Even na half 10 vertrokken we met drie auto’s via een toeristische route naar Weerselo, waar de koffie al klaar stond op het Rustpunt bij de camping. Daarna reden we door naar het landschapsmuseum Natura Docet Wonderryck Twente, waar we vele, weliswaar opgezette, dieren bewonderden en een aantal het lef had om een koningspyton aan te raken of zelfs als boa om de nek te leggen. Nadat ieder voldoende gezien had, ging de tocht naar Huize Singraven. Met uitzicht op de watermolen aldaar, aten we onze broodjes en dronken we fris. Daarna waren we te gast bij de Cosmos Sterrenwacht waar we door resp. drie enthousiaste mannen op sleeptouw genomen werden. We zagen de zon, de grote microscoop, een uitgebreide film en kregen in het planetarium een toelichting op de verschillende sterrenbeelden aan de hemel. Eigenlijk was ieder die mee was, van de grootsheid van het heelal onder de indruk.

Even na 5 uur was iedereen weer thuis. Daar stond een heerlijke maaltijd klaar, door thuisblijver Rinus bereid! Na het aperitiefje was het aanvallen geblazen. Na het dessert werd met vereende krachten afgewassen en net voor half 8 was alles weer aan kant en sloten we de dag om met koffie en thee. Deze dag hebben we geen wanklank gehoord. Het was heerlijk om zo ons Twentse landschap te verkennen.