Bezoek aan het Repaircafé Almelo

Geplaatst op


 

Elke even week staan de vrijwilligers van het Repaircafé in Almelo op vrijdagmiddag van 12.30 tot 15.30 uur klaar om verschillende reparaties in het Klussenhuis van Aveleijn (Kruisweg 2) uit te voeren, zo ook in de zomer.

Zo togen  Ina en Heileen op de laatste vrijdag van juli met de kapotte naaimachine van De Wonne en de niet meer werkende pickup van Berno, naar het Repaircafé.  Tot nu toe waren ‘de mannen van het Repaircafé’ vooral bij óns gekomen, maar nu reden we dus naar de Kruisweg.

Ina bleek er al een goede bekende omdat ze er ook vrijwilligerswerk doet. Maar voor Heileen was het de eerste keer. Ze heeft haar ogen uitgekeken! Want op deze snikhete dag was het er een drukte van belang. De bezoekers kregen koffie en thee en na elke reparatie werd ‘vrijwillige bijdrage’ op prijs gesteld. Uiteindelijk gingen we weer naar huis, met spelende pickup en goedwerkende naaimachine…

Het werk van het Repaircafé past bij ons als Wonne. Het is heerlijk om te zien hoe geprobeerd wordt om te voorkomen dat iets wat nog te repareren is, niet wordt weggegooid maar een tweede of derde leven krijgt.