Lustrumfeest 25 jaar Wonne!

Geplaatst op


 

Op 13 juli vierden we ons 25 jarig bestaan. Met man en macht hadden we De Wonne en de tuin netjes gemaakt. Omdat er regen verwacht werd, huurden we twee grote tenten. Peter Heijt verzorgde de aankleding van de tenten en het terrein met feestelijke ballonnen. Frans, Samba en Adil oefenden voorde huisband, Rinus en Karin verzorgden de catering, ja – eigenlijk hielp iedereen mee om het tot een waar festijn te maken! Maar voordat we het feest in de tuin van De Wonne vierden, vierden we het in de Nieuw Apostolische Kerk aan andere eind van de Arendsboerweg. Dit was een viering van Dankbaarheid en Vertrouwen. Velen waren gekomen, ‘de kerk was vól!’ werd ons later toegefluisterd…

Met zorg hadden we onze teksten en liederen gekozen. Vincent, oud-vrijwilliger studeerde vooraf de liederen in en Jan-Jaap speelde op het orgel. Dankbaarheid vieren, na 25 jaar Wonne-leven, is zéker op zijn plaats. En het is goed om te beseffen dat we ons gedragen voelen door de Allerhoogste, dat de toekomst van het leven en zijn in De Wonne, niet in onze hand is, maar de Zijne. Ludger speelde viool. Voorbeden werden uitgesproken door leden van de De Wonne Enschede, De Wonne Glanerbrug, een lid van de Raad van Advies en een huisgenoot.

Vanaf 2 uur was het feest in de tuin van De Wonne Almelo. Vanuit het noorden, het zuiden en het westen was men gekomen om dit met ons mee te vieren! Ook onze broers en zussen van de andere Wonne-gemeenschappen en vele (oud) vrijwilligers en (oud)bewoners waren present. En niet te vergeten: Jos en Appelone, de twee mensen die 25 jaar geleden de eerste twee kerngroepsleden waren!

Adil, Frans en Samba maakten muziek, François zat – zoals al vele jaren – ‘achter de knoppen’. Verschillende korte toespraken, een lied van het huis – door Ludger gemaakt op de wijs van ‘het oude café in de haven’ – een ABC over De Wonne van een gast, een gezellige noot door het ‘Peerd van Ome Loeks’ (volkslied van Groningen) in vijf talen te zingen, enz. Er werd veel met elkaar gesproken, gedanst, gedronken en gegeten… Het was een waar Feest van Ontmoeting!

Achter de schermen werd gezorgd, afgewassen, opgeruimd, voorraden aangevuld…

Tenslotte, De Wonne zou De Wonne niet zijn, als we na afloop niet gezamenlijk de boel zouden hebben opgeruimd. Frida had gezorgd voor een heerlijke pan soep van de huisgenoten en de vrijwilligers die hand en span diensten verleend hadden. Moe maar voldaan luisterden we laat op de avond naar de laatste klanken van de huisband… Frans, Adil en Samba.

Zie hier een selectie uit de foto’s die  gemaakt zijn.