Bezinningsweek april 2024

Geplaatst op


 

BEZINNINGSWEEK  IN WOONGEMEENSCHAP DE WONNE ALMELO

Onze woongemeenschap is gehuisvest in een voormalig franciscanessenklooster, dichtbij het centrum van Almelo. Hier wonen we met enkele vaste bewoners en samen bieden we gastvrijheid aan maximaal acht tijdelijke bewoners. Deze tijdelijke bewoners kwamen bij ons wonen omdat ze dakloos waren of dreigden te worden. De Wonne Almelo biedt hen de mogelijkheid hun leven weer op de rails te krijgen. Onze belangrijkste drijfveer om er voor anderen te willen zijn, is ons christelijk geloof. In het bijzonder voelen we ons verbonden met Franciscus en Clara van Assisi en mensen die zich in déze tijd inzetten voor vrede en gerechtigheid.

Naast de opvang van tijdelijke bewoners zijn we ‘open huis’ voor wie met ons wil meeleven. Daarom organiseren we weer een bezinningsweek van maandag 8-12 april  2024 In deze dagen kun je ervaren hoe het samenleven met mensen die hun eigen plekje kwijt waren, jezelf verrijkt.

Tijdens deze bezinningsdagen leef je mee in het ritme van onze woongemeenschap en verkennen we de thema’s gastvrijheid, eenvoud, betrokkenheid en duurzaamheid in franciscaans perspectief. Zowel ’s morgens als ’s avonds ben je welkom bij de korte meditatieve viering in onze kapel.

Je hebt een eenvoudige kamer en deelt de douche en toilet met de huisgenoten.

Opgave graag vóór 3 april 2024.

 PRAKTISCHE GEGEVENS:

Plaats: De Wonne Almelo, Arendsboerweg 1, 7601 BA  Almelo

Data: van maandag  8 april 13.30 uur – 12 april 2024 13.30 uur

Kosten: € 100,- . Voor minima: € 75,00 (all-in)

 Informatie en opgave: 0546-456436 / info@dewonnealmelo.nl

Informatie over onze woongemeenschap: www.dewonnealmelo.nl