Leven in De Wonne, iets voor jou?

Geplaatst op


WELKOM BIJ WOONGEMEENSCHAP DE WONNE ALMELO!

 Ben jij op zoek naar een gastvrije woongemeenschap,
waar je kunt leven in verbondenheid met anderen?
Dan is DE WONNE misschien wel de plek voor jou!

De Wonne is een christelijke woongemeenschap met Franciscaanse inspiratie. Ze is gevestigd in een voormalig franciscanessenklooster, aan de rand van het centrum van Almelo, dichtbij winkels en openbaar vervoer. Hier wonen we met enkele vaste  bewoners samen en bieden gastvrijheid aan maximaal acht tijdelijke bewoners. Deze bewoners kwamen bij ons wonen omdat ze dakloos waren of dreigden te worden.

In onze woongemeenschap hebben de tijdelijke bewoners  de mogelijkheid om hun leven weer op de rails te krijgen. Onze belangrijkste drijfveer om er voor anderen te willen zijn, is ons christelijk geloof. In het bijzonder voelen wij ons verbonden met Franciscus en Clara van Assisi en mensen die zich in déze tijd inzetten voor vrede en gerechtigheid.

Naast de opvang van tijdelijke bewoners zijn we ‘open huis’ voor wie met ons mee wil vieren (het dinsdagavondgebed), onderdak nodig hebben voor één of twee nachten, of wil meedoen met een bezinningsweek over onze grondwaarden.

Herken jij je in onze leefstijl, die wij samenvatten als:
gastvrij en betrokken, eenvoudig en duurzaam,
gevoed door Geloof, Hoop en Liefde?
Dan is kernlid zijn misschien iets voor jou!

Als kernlid van deze gemeenschap krijg je de kans om in een historisch kloostergebouw te wonen en mede inhoud te geven aan ons samenleven. Op dit moment hebben we twee woonruimtes voor kernleden beschikbaar.

Heb je interesse?  Schroom dan niet en neem contact met ons op en/of kom eens vrijblijvend kennismaken. ‘Snuffelen’ aan het Wonne-leven kan ook door een aantal dagen met ons mee te leven.

Arendsboerweg 1, 7601 BA  Almelo
tel: 0546-456436
e-mail: info@dewonnealmelo.nl
website: www.dewonnealmelo.nl